Persoanele toxice din jurul tau

In viata oricaruia dintre noi la un moment dat a existat sau exista o persoana toxica. Toxica pentru tine deoarece este acea persoana in prezenta careia te simti mai mult rau decat bine. Este aceea care critica in permanenta alti oameni si pe tine, persoana pe care nu reusesti sa o multumesti indiferent de ceea ce faci, care reuseste sa te faca sa te simti rau chiar in momentele tale de reusita de bucurie.

Primul pas este sa identifici acea persoana sau persoanele din jurul tau toxice apoi sa inveti cum sa te comporti cu astfel de persoane:

Vorbesc doar despre ele si te incarca cu problemele personale la nesfarsit reusind sa te convinga ca  sunt ale tale si ca este de datoria ta sa le rezolvi. Opreste discutia daca esti la telefon, cel mai usor: s-a intamplat ceva si este obligatoriu sa inchizi, daca esti fata in fata schimba discutia despre ceva ce te intereseaza si in cazul in care nu reusesti foloseste-te de scuza ca a aparut ceva urgent si este obligatoriu sa pleci.

Sunt manipulatori si nu isi cer niciodata scuze. Reusesc in orice discutie sa te manipuleze si din orice lucru pozitiv sa il transforme in ceva negativ. Iti scot in evidenta greselile chiar si pe cele facute acum cateva luni in urma si te judeca in permanenta. Doar tu esti stapanul greselilor si realizarilor tale, tu esti propriul tau arbitru si poti sa discerni ce este bine pentru tine sau nu.

Tonul si exprimarea lor este toxica. Indiferent de discutie iti vorbesc cu un ton superior si dezaprobator. In ciuda faptului ca esti vesel si bine dispus toxicul este nemultumit, reuseste sa iti schimbe dispozitia vorbind despre crizele lui existentiale permanente sau despre problemele tale din trecut. Nu te lasa coplesit si pastreaza-ti starea nu esti vinovat de nemultumirea altuia decat daca tu ai generat-o, dar pentru ca are probleme la munca sau in relatie nu depinde de tine asa ca be happy.

Exagereaza in permanenta in afirmatii: “tu niciodata…” sau  “ tu mereu…” reusind astfel sa te convinga ca nu esti suficient si ca de fiecare data ai o problema. Nu incerca sa castigi argumentand sau incercand sa te justifici nu vei castiga niciodata scopul lor este sa te tina in acea conversatie toxica in care tu nu te simti bine. Cel mai indicat este sa eviti discutia tu stii cine esti si de ceea ce esti capabil.

Sunt genul de persoane care pur si simplu nu vor sa le fie bine chiar daca ei se plang in permanenta despre acest lucru si chiar pare ca isi cauta calea catre fericire. Exista si astfel de persoane in jurul nostru iar nici unul dintre noi nu este responsabil de fericirea celorlalti atunci cand nu o vor. Fericirea si bucuria vine din interiorul nostru si intradevar putem sa o impartim cu cei din jur. Avem resurse sa ne reparam greselile si sa ne asumam nefericirea. Este in puterea fiecaruia dintre noi ca la un moment dat sa lasam “jucariile stricate” jos si sa mergem mai departe. Cauta in jurul tau si inconjoara-te cu oameni pozitivi, capabili de iubire si sustinere.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *