Iubire sau atasament?

Dificil sa iti dai seama unde anume te afli intr-o relatie mai ales ca nu esti singur acolo, exista si acel cineva de care depinde ceea ce simti. Marea majoritate dintre noi confundam iubirea cu atasamentul. Cele doua intr-adevar la un moment dat se impletesc dar pot trai si separat foarte bine.

Cand iubesti te centrezi mai mult pe cealalta persoana si incerci sa ii indeplinesti dorintele, nu te deranjeaza asa rau daca dorintele tale vin pe locul doi. In atasament te centrezi pe tine si vrei ca cealalta persoana sa iti indeplineasca dorinte, sa te iubeasca, sa iti ofere tot ceea ce tu ai nevoie si te frustreaza maxim atunci cand nu face ceea ce astepti.

Iubirea este ceva ce se intampla, pur si simplu apare in viata ta si simti: te cuprinde emotia cand te intalnesti, visezi cu ochii deschisi la persoana iubita pe parcursul unei zile de mai multe ori, te cuprinde o stare de bine atunci cand te atinge, te simti confortabil atunci cand pur si simplu stati unul langa celalat.

Atasamentul este atunci cand intri intr-o relatie cu cineva din diverse motive cum ar fi: ai fost o perioada singur, considerente financiare, sau pur si simplu nu faci selectie si ce apare merita testat ca poate apare iubirea pe parcurs.  Nu simti emotia puternica atunci cand te intalnesti ci pur si simplu ai nevoie de cealalta persoana sa fie acolo, vrei sa primesti din partea celuilalt dar nu te sinchisesti sa si oferi, ai mult prea multe lucruri care iti displac la persoana cealalta si asta te irita in permanenta si simti nevoia sa il schimbi.

Poti sa iubesti si sa fi atasat de cealalta persoana si de asemnea se poate sa fi doar atasat si sa nu iubesti. In ambele situatii simti lipsa persoanei, te cuprinde nostalgia cu privire la momentele placute si trecute. Linia dintre iubire si atasament este foarte fina, prima este intensa si profunda pe cand cel de-al doilea este confortabil si stabil. Cand iubesti iti este suficient omul de langa tine si nu prea simti nevoia sa mai zburzi prin ochii altor persoane. In atasament ti se pare normal sa flirtezi sau chiar sa testezi alte taramuri ce par mai fantastice de la distanta.

Iubirea se poate transforma in atasament profund si respect o data cu trecerea timpului emotia devine stabila si confortabila. In atasament se instaleaza recunostinta fata de cel de langa daca se muleaza pe dorintele noastre dar si nelinistea ca iti doresti mereu altceva sau mai mult.

Relatiile sunt complicate pentru ca noi oamenii suntem unici in felul nostru si diferiti. Este minunat sa iti gasesti persoana potrivita alaturi de care sa calatoresti in viata indiferent de sentimentele ce te leaga.

cel mai bun psiholog bucuresti

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *