Daca ma respect pe mine te respect si pe tine

Relatia de cuplu sanatoasa este presarata cu sare si piper si unsa cu miere. Nu exista reteta perfecta sau cea universala. Reteta ta functioneaza si va este bine, atunci este cea perfecta pentru tine.

In cuplu important este sa va definiti asteptarile unul de la celalalt. Sa aflati daca va doriti lucruri in comun in ceea ce va priveste si daca ajungeti sa va intalniti undeva la mijloc. Este foarte important sa fiti pe aceeasi pagina si nu cateva capitole inainte unul dintre voi.

Vorbiti si lucrurile cele mai neimportante, faze hilare ce vi s-au intamplat sau le-ati auzit.

Respecta sentimentele partenerului tau, tine cont de ceea ce simte atunci cand se manifesta. Nu te simti iubitor 100% din timpul tau mai ales daca te-ai certat cu seful sau te doare capul.

Ofera-i sustinere atunci cand are nevoie. Important este ca si tu sa ii comunici atunci cand ai nevoie de ajutorul lui. Cuplul sanatos se ajuta sa creasca impreuna sa se dezvolte reciproc.

Ofera-ti spatiu atat tie cat si partenerului tau. Daca esti intr-un cuplu nu inseamna ca este obligatoriu sa impartiti totul sa fiti impreuna permanent. Esti o fiinta sociala iesi cu prietenii tai sau fa activitatile care iti plac.

Suntem fiinte unice si de aceea suntem diferiti, nu este obligatoriu sa ne placa acelasi tip de filme, acelasi gen de mancare sau aceeasi activitate recreativa. Ceea ce face sa functioneze cuplul sunt dorintele, valorile, alegerile comune. Punctul de intalnire pe linia vietii este undeva la mijloc in asa fel incat amandoi sa fiti fericiti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *